Om Oss

NORGES FØRSTE FLERSPÅRKLIGE NÆRRADIO

Radio Inter FM har flerspråklige sendinger alle dager mellom kl. 20.00 – 23.00 gjennom FM og nettradio, i tillegg har vi hatt prøvesendinger på DAB. Radio Inter Fm har sendinger på følgende språk: Tyrkisk, Azerbaijansk, Tenthaus (Norsk/Engelsk), Tamilsk, Urdu, Arabisk og Somalisk. Tidligere sendinger: Albansk, Afgansk, Persisk, Bosnisk, Filipinsk, og Tigrinja (Eritria og Etopia). Vi hadde også Urdu ungdom sendinger Abniavaz av Qadeer som ble senere overtatt av “PUF”.

Om Radio Inter FM I forbindelse med at de første arbeidsinnvandrerne kom til Norge i starten av 1970-tallet ble fremmedarbeidernes forening (FAF) stiftet. Vår radio var en av de første tilbudene fra foreningen til medlemmene.

Som følge av nedleggelsen av FAF overtok en gruppe engasjerte medlemmer driften av radiotilbudet. Disse (tyrkisk arbeiderforening) ønsket å ivareta stemmen til minoritetene i Norge og opprettholde dette tilbudet. Siden den gang driftes radioen av 100% frivillighet under navnet Radio Inter FM og har hatt sendinger på mange ulike språk gjennom sine 30 år.

Formålet til Radio Inter FM Formålet og visjonen til radioen vår er å gi de minoritetsspråklige en mediekanal der de kan uttrykke seg og dele informasjon på eget språk, som samtidig er egenstyrt.

I tillegg til dette har Radio Inter FM også et mål om å informere sine lyttere om aktuelle saker i det norske samfunnet på deres språk. På denne måten ønsker vår radio å bidra med at våre lyttere kan delta i det norske samfunnet og demokratiet, ved å være orientert.

Radio Inter FM, utvikling og samhold Blant våre visjoner har vi også en rekke andre sosiale formål og funksjoner.
En av disse er å være en læringsarena for de frivillige ved å tilegne dem kompetanse og erfaring innen media og journalistikk. Frivillige minoriteter fra Radio Inter FM har blitt ansatt og engasjert av de større mediehus i Norge, der de er og har vært viktig flerkulturelle stemmer.

Et annet formål Radio Inter FM har er å formidle nyheter og informasjon til alle minoriteter, inkludert andre og tredje generasjon, fra deres lokalsamfunn og ambassader. Vi ønsker å gjøre dette for å støtte norske minoritetsspråklige i å bevare deres identitet og finne samhold med likesinnede mens de integreres i det norske samfunnet.

Daglig leder og ansvarlig redaktør: Dogan Gursel
Fungerende sekretær: Shervin Najafpour
Lydtekniker: Øzdemir Yilmaz Ida Brenna
Internet/teknologi ansvarlig: Nilufer Sætrevik, Hakan Verimli, Anvar Zrelli
Ansvarlig for endringer på nettsiden: Aydogan Gursel